Showing posts with label takaful. Show all posts
Showing posts with label takaful. Show all posts

Sunday, December 27, 2015

Anda sakit dan perlu WARDED (Perlu tinggal di wad) ? Bagaimana ingin menggunakan Kad Perubatan Takaful yang ada ditangan anda ?


Nampaknya dalam seminggu dua ni, ramai betul customer saya yanterpaksa kena tahan kat wad. Ada yang sakit denggi, ada pula yang sakit kepala (migraine)  dan ada pula yang sakit dalam perut (gastrik).

Nasib baik mereka ada ambil polisi yang attach sekali dengan Kad Perubatan Takaful.


Untuk memudahkan lain-lain client (dan juga audiens) saya diluar sana  yang ada Kad Perubatan Takaful, disini saya sertakan sedikit panduan untuk anda menggunakan kad perubatan takaful yang dah anda miliki sekian lama ini…


Langkah 1 – Pastikan anda sudah layak menggunakan kad perubatan ini. Jangan sesekali kad takaful anda masih dalam waiting period (masa menunggu). Untuk pengetahuan, mana-mana kad perubatan takaful atau insuran memang ada masa menunggu atau waiting period. Biasanya 120 hari untuk sakit kritikal.

p.s : Kalau tak faham juga apa itu “waiting period”, sila berhubung dengan Perunding Takaful anda masing-masing.

p.s .s : Kalau kes kemalangan (accident) ia cover sebaik polisi berkuatkuasa… Tiada waiting period untuk kes kemalangan..


Langkah 2 – Pergi ke klinik (dicadangkan terus ke Klinik Panel Takaful)  dan dapatkan rawatan daripada doktor biasa terlebih dahulu.

Pihak hospital (doltor biasa)  akan buat pemeriksaan terlebih dahulu dan sekiranya keadaan anda memerlukan anda perlu ditahan di wad, doktor akan beritahu anda tentang keperluan anda perlu ditahan di wad.

Waktu ini lah anda boleh mulakan usaha anda untuk mendapatkan kemudahan yang disediakan oleh Kad Perubatan Takaful anda.

Langkah 3 – Dapatkan Surat jaminan (guarantee letter or GL)

Langkah ini amat penting sebelum anda masuk wad. Jangan main serbu masuk dan selepas itu baru nak usahakan dapatkan GL. Sebab ada kes yang pihak Takaful tak dapat keluarkan GL terutama yang tidak memenuhi syarat-syarat pengendali takaful. 

Ini adalah contoh-contoh yang GL mungkin sukar diperolehi :-
      1)  Kad anda masih dalam waiting period. 
2    2) Polisi anda lapse berbulan-bulan. Sumbangan or bayaran bulanan anda sangkut berbulan-bulan.

p.s : Anda kena pastikan kedua-dua di atas memenuhi syarat nya...Kalau dah 6 bulan tak buat bayaran, tiba-tiba sakit dan anda sukar atau tak dapat langsung GL,  maka jangan la anda bising-bising pulak dengan syarikat takaful atau insurans anda.

Kalau memenuhi syarat di atas, boleh proceed kepada langkah-langkah yang akan saya ceritakan seterusnya.....

Untuk memudahkan kerja anda mendaptkan GL ini, ada dua option yang mudah untuk anda lakukan:-

1) Dapatkan bantuan pihak hospital. Tunjukkan mereka kad perubatan anda dan minta mereka usa
hakan untuk dapatkan GL dari Takaful. Biasanya mereka tiada masalah untuk tujuan ini. 

Sebab mereka (pihak hospital) yang nak kan duit dari kos rawatan yang akan dikenakan kepada anda kelak.


2) Hubungi Perunding Takaful anda. Sila pastikan nombor phone Perunding Takaful anda ada dalam phone address anda sepanjang masa.

Biarkan kedua-dua mereka itu yang bekerja untuk anda untuk memastikan anda mendapatkan GL. Dalam keadaan begini anda hanya perlu fikirkan tentang kesihatan anda sahaja lagi. Itu yang sepatutnya.

Yang lain-lain tu biarkan orang lain yang memikirkannya.

Ringkasnya :

1) Pasal GL - Biar receipcionist hospital dan Perunding Takaful anda yang uruskan untuk anda.

      2) Pasal rawatan atau pembedahan (jika ada) biar sahaja pihak hospital uruskan

3) Pasal kos rawatan biar saja pihak  Syarikat Takaful yang langsaikan.

        Anda hanya perlu fikir kesihatan anda sahaja. Kan senang kalau ada kad perubatan tu…


Langkah 4 – Tunggu  ajer syarikat takaful hantar GL terus ke hospital. Biasanya mereka akan fax terus ke hospital.

Dah dapat GL. Anda boleh masuk wad dengan senang hati… Selesai bab nak dapat GL.


p.s : Standby juga dengan sedikit duit deposit yer…..Amaun bergantung kepada pihak hospital.. Tapi biasanya dalam lingkungan RM200 ke RM500 sahaja. Takaful memang tak ambil pun duit ni…. Yang minta adalah pihak hospital… apa-apa hal dengan deposit boleh ajukan ke pihak hospital..


SEKIAN….Jika artikel cabuk ini bermanafaat, boleh la tolong viral kan... 

Jika anda diluar sana inginkan info lanjut tentang kad perubatan ini. Boleh tinggalkan no wassap anda kepada saya  Lazim 019-344 2370 ATAU


Isikan sahaja maklumat diri anda dalam borang yang ada dibahagian bawah laman ini.

Kad Perubatan Standalone Vs Kad Perubatan Plus Pelan Takaful Keluarga



Salam semua warga internet. Diharap kita semua berada dalam lindungan dan peliharaan Allah dalam semua aspek kehidupan kita.

Pada posting kali ini saya akan membincangkan jenis-jenis kad perubatan yang ada di pasaran sekarang ini. Baik daripada syarikat insurans atau pun dari syarikat takaful.

Perkara ini perlu anda fahami betul-betul. Jangan main redah, ambik jer dan syok sendiri dengan kad yang dah diambil. Bila ditimpa musibah, baru sibuk nak check itu dan ini.

Masa tu juga ler, baru nak cari polisi…entah mana simpan pun tak tahu.. termasuk ler saya sendiri sebelum ini.. he he he..

Ok. Sekarang ini, apa yag dimaksudkan dengan kad standalone dan apa pula kad perubatan plus takaful keluarga.

Kad perubatan standalone merupakan kad yang tidak memerlukan anda mengambil kad ini berserta dengan mana-mana pelan takaful keluarga daripada syarikat pengendali takaful.

Maknanya anda boleh ambil kad perubatan ini sahaja tanpa perlu memohon mana-mana pelan takaful keluarga. Kad ini lebih murah kadar bayaran bulanannya dan selalunya ia bersifat yearly renewal contract. Tang ni anda kena check betul-betul dengan syarikat takaful yang anda mohon. 

Yearly renewal contract, maknaya setiap tahun anda perlu renew kad ini (macam renew insurans kereta). Ada setengah syarikat pengendali takaful yang mensyaratkan anda  perlu melakukan pemeriksaan kesihatan setiap kali pembaharuan dibuat.

Sekiranya anda sihat pada tahun tersebut, biasanya tak jadi masalah, kad akan disambung lagi. Tetapi jika anda dah sakit (anda ada buat claim pada tahun tersebut), masa ini akan timbul macam-macam masalah untuk anda sambung setahun lagi polisi kad ini.

Ini sama ler kes dengan insurans kereta… Jika kereta dah berusia (selalunya kereta lama ni ragam nya macam-macam), syarikat insurans pun tak sanggup lagi nak renew insurans kereta anda.

Saya sendiri pun ada masalah nak renew kereta kapcai saya yang dah 30 tahun lebih.. tak semua company insurans sanggup menerima saya untuk renew insurans kereta saya..

Puas mencari, ada ler satu company isnurans yang sanggup. Itu pun dikenakan loading yang terus terang saya katakan agak mencekik darah… Apa nak dibuat, terpaksa renew juga, kalau tidak, tak boleh bayar roadtax..

Ok. Balik kepada kad perubatan standalone tadi. Daripada pengalaman-pengalaman sebelum ini, selalunya syarikat tidak akan menyambungkan lagi polisi kad ini atau mereka akan sambung tetapi dengan bersyarat.

Apa syaratnya.?

Syarikat tidak akan cover ke atas penyakit yang anda sedang hidapi sekarang. Contohnya, Kalau anda ada masalah blood pressure, syarikat tidak akan cover untuk penyakit yang berkait dengan blood pressure anda..

Anda perlu tahu term and condition ini jika ingin mengambil mana-mana kad perubatan yang standalone.. Kad standalone ini biasanya diambil oleh mereka yang ciput budget bulanan.

Sebagai alternative dengan masalah yang ada pada kad standalone ini, ada satu lagi kad yang ditawarkan oleh pengendali takaful atau insurans iaitu kad perubatan plus pelan takaful keluarga.

Apa itu Kad Perubatan plus pelan takaful keluarga ?

Kad perubatan plus pelan takaful keluarga merupakan kad perubatan yang MESTI diambil bersama pelan takaful keluarga yang ditawarkan oleh syarikat takaful.

Setiap syarikat takaful ada menawarkan pelbagai pelan takaful keluarga. 

Jadi maknanya disini, jika anda ingin memiliki kad perubatan ini, anda mesti mengambil salah satu daripada pelan takaful keluarga dan kad perubatan ini dijadikan sebagai salah satu perlindungan tambahan (rider) kepada pelan takaful keluarga yang anda ambil.

Bila anda ambil pelan takaful keluarga. Ini bermakna anda sudah mengikat kontrak dengan takaful sehingga tamat tempoh kontrak anda dengan takaful. 

Katakan, jika anda mengambil tempoh kontrak sehingga 50 tahun dengan takaful, maknanya kad yang anda ambil juga akan sah sehingga 50 tahun dan tak perlu nak renew lagi setiap tahun. Kad ini akan sah bersama-sama dengan sahnya pelan takaful keluarga yang anda ambil.

Anda masih pening kepala dengan penerangan saya? O.K ini saya bagi ringkasan apa yang saya tulis kat bahagian atas. Ini dalam bentuk table pula..
No
Kad Standalone
Kad bersama Pelan Takaful Keluarga
1
Bayaran bulanan lebih murah
Bayaran bulanan lebih tinggi berbanding kad standalone.

2
Kena renew setiap tahun

Note : yang ni kena check betul-betul degan syarikat takaful anda. Ada setengah company yang sudah tak perlu renew setiap tahun.
Tak perlu renew setiap tahun lagi. Akan cover sehingga tamat tempoh kontrak

3
Tiada langsung simpanan. Simpanan zero.
Sebahagian caruman bulanan akan dimasukkan ke dalam tabungan simpanan.

p.s Jika anda mengambil kad ini pada usia di bawah 30 tahun, anda boleh dapat balik 100% caruman anda bila sampai tempoh matang (tamat kontrak dengan takaful)

4
Perlindungan terhad. Tiada pampasan untuk kematian atau cacat kekal.

p.s : Kad hanya berfungsi semata-mata hanya bila anda warded sahaja.
Perlindungan lebih menyeluruh kerana anda akan dapat kemudahan 3 dalam 1.

i)             Jika berlaku musibah (meninggal atau cacat kekal), pengendali takaful akan bayar dalam bentuk pampasan
ii)            Jika anda sakit dan warded, anda hanya perlu tunjukkan kad ini sahaja untuk warded dan segala kos rawatan akan ditanggung oleh takaful.
iii)           Jika ditakdirkan anda sihat dan tak pernah sakit sepanjang tempoh kontrak, anda akan dapat tabungan simpanan (tiada dalam kad standalone).

5
Jika anda sakit dan pernah warded, anda tidak dijamin untuk tujuan renewal kad pada tahun-tahun akan datang.

Keputusan sebenar bergantung kepada syarikat takaful/insurans yang anda ambil.

Apa pun terjadi kepada anda, kad ini akan valid sehingga tamat tempoh kontrak.



 

Jika anda masih confuse dengan penulisan ini, tak ada cara lain. Cuba call/sms saya atau isi jer borang hubungi saya yang ada di bahagian bawah laman ini. Nanti saya akan buat call balik kepada anda.

Kalau nak cepat untuk saya hubungi anda kembali, anda boleh wassap saya directly.

Wassap jangan tak wassap yer....



Wassap Lazim 019-344 2370




Wallahuaklam..



Insurans Rumah : Apa beza MRTA dan MLTA (Produk Takaful Hayat) ?




Sekarang ni, boleh dikatakan ramai yang berkeinginan atau pun sudah pun memiliki rumah sendiri. Rumah sendiri ni, maksudnya rumah beli dan bukan rumah sewa. Ha ha haaa..

Tetapi tahukah anda ada perlindungan insurans yang dikenakan ke atas rumah yang anda beli (miliki) itu? 

Kalau dulu, insurans rumah ini diwajibkan oleh pihak Bank Pembiaya anda dan anda tiada pilihan lain untuk mengambil polisi insuras dari mana-mana syarikat insurans atau takaful yang lain.

Dan insurans yang dikenakan oleh pihak bank ini pula biasanya akan digabung (bundle) sekali dengan housing loan anda. 

Kesannya, fee untuk insurans rumah anda juga akan naik mencanak sebanyak 3 kali ganda kerana terpaksa menerima musibah interest yang disekalikan dengan interest pinjaman perumahan anda...

Sekarang ini ………


Kesan daripada polisi terbaru Bank Negara Malaysia ini,  Pembeli boleh memilih sendiri syarikat insurans atau takaful mana yang boleh menyediakan polisi insurans ini untuk melindungi rumah yang mereka beli.

Yang bagusnya, ada insurans yang anda boleh jimatkan ribuan ringgit daripada dikenakan interest oleh pihak Bank.


  

PILIHAN DI TANGAN ANDA

Walaupun pembeli ada hak untuk membuat pilihan insurans mana yang mereka perlukan Pembeli seharusnya (wajib sebenarnya) kena ada sedikit info tentang jenis-jenis insurans perumahan yang ada ditawarkan di negara kita ini.

Kalau tidak, macam mana nak buat pilihan.. kalau tak tahu apa-apa pasal insurans rumah ni



INFO BERGUNA UNTUK ANDA

Untuk pengetahuan tuan-tuan dan puan-puan yang dirahmati Allah swt, ada dua jenis insurans yang boleh digunakan untuk melindungi rumah anda daripada ditimpa musibah kepada pembeli rumah.

Musibah yang saya maksudkan disini adalah :-
      
1     1) Kematian atau
2     2) Cacat kekal.
3     3) Sakit Kritikal

PERSOALAN

·         Jika berlaku musibah di atas kepada pembeli rumah, apa akan jadi kepada bayaran bulanan seterusnya kepada rumah anda ?

·         Adakah anak isteri anda akan menanggung untuk settle bayaran bulanan rumah hingga selesai
·         Adakah anda yang masih hidup sanggup rumah anda dilelong oleh pihak bank dek kerana anak isteri anda tidak mampu untuk meneruskan bayaran bulanan kepada bank ?

Jika anda sayangkan rumah anda daripada dilelong oleh pihak Bank, suka tak suka anda kena ada polisi insurans untuk cover rumah anda.


Insurans MRTA atau MLTA ?

Untuk pengetahuan anda, ada dua jenis insurans rumah yang boleh anda ambil.Kedua-dua insurans itu adalah :-

1) MRTA atau
2)   MLTA


MRTA ialah Mortgage Reduced Term Assurance merupakan perlindungan insurans untuk Pinjaman Perumahan. Ini yang biasa diambil oleh kebanyakan kita yang membeli rumah. Ini kerana insurans ini yang selalunya dipaksa diambil oleh pihak Bank ke atas pembeli rumah.

Tujuan nya adalah sebagai perlindungan kewangan terhadap baki pinjaman yang belum di bayar sekiranya pembeli meninggal atau ditimpa musibah kecacatan kekal.

Jika berlaku musibah ini, pewaris tak perlu membayar apa-apa dan bayaran bulanan rumah akan dilangsaikan oleh pihak penyedia insurans anda

Okay. Nampak tak tujuan insurans MRTA...

Ulang sekali lagi, jika pembeli rumah meninggal or mengalami cacat kekal sehingga putus punca pendapatan, maka Pewaris tidak akan dibebani untuk terus membuat bayaran ke atas baki pinjaman yang masih ada .

Insurans atau takaful akan selesaikan hutang-hutang yang masih berbaki itu...

Selalunya kalau pembeli malas memerah otak (kebanyakannya begitu), mereka akan terima sahaja saranan bank dan mengambil insurans jenis no 1 di atas iaitu MRTA.



Tetapi, Tahukah Anda ???

Peraturan baru Bank Negara Malaysia, Bank-bank yang mengeluarkan pinjaman perumahan kepada anda, tidak lagi boleh mengenakan syarat untuk anda mengambil polisi insurans yang dicadangkan oleh pihak bank.

Maknanya di sini, anda ada hak untuk mengambil polisi insurans daripada bank atau memilih mana-mana syarikat insurans di luar sana yang anda lebih suka.


MRTA ini bukan tidak bagus, tetapi yang kurengnya setiap sen yang kita bayar (sumbangkan) kepada pihak syarikat insurans, semuanya 100% akan ditelan oleh pihak insurans.

Pembeli rumah yang memiliki insurans MRTA ini hanya mendapat benefit jika sekiranya berlaku kematian atau cacat kekal kepada pembeli sahaja sepanjang tempoh pinjaman itu dibuat.

Katakan sepanjang tempoh perjanjian tersebut, pembeli tidak meninggal atau cacat kekal, maka satu sen pun pihak pembeli tidak mendapat apa-apa benefit daripada syarikat insurans.



MLTA : ALTERNATIF KEPADA MRTA


Sebagai alternative  kepada insurans rumah MRTA ini, ada satu lagi insurans untuk melindungi  rumah anda yang dipanggil MLTA.

Sekarang tibalah masanya saya nak bercakap pasal MLTA. Bezanya R dengan L sahaja. Tetapi makna dan kesannya jauh lebih besar terutama kepada pulangan cash value kita.

Kad Perubatan Takaful, Ketahui bagaimana anda layak mendapat layanan Kelas Pertama dari mana-mana Hospital Panel Takaful di Seluruh Malaysia?

Kad ini banyak membantu anda menyelesaikan bil rawatan dan pembedahan di hospital swasta walaupun ianya mencecah puluhan ribu sekali pun























Apa yang saya akan saya kongsikan di laman ini ditujukan khas jika anda :-



Lebih cenderung untuk menggunakan servis di hospital swasta berbanding hospital kerajaan ?

Anda bekerja swasta dan ada kad perubatan yang disediakan oleh syarikat di tempat anda bekerja,

TETAPI .....

Menghadapi masalah kerana perlindungan yang dijamin bukan 100%. Ada setengah cover dan setengah lagi yang tidak cover?

Kad Perubatan di syarikat anda mempunyai had (limit) claim yang terlalu rendah. Asyik turun dari setahun ke setahun jer...

Anda risau kedudukan anda di tempat kerja anda sekarang ?
Ramai pekerja yang kena buang atau ditukarkan ke tempat kerja lain yang berjauhan dari tempat kerja anda sekarang...

p.s : Kalau dibuang atau berpindah tempat kerja baru, Adakah anda masih lagi dilindungi dengan Kad Perubatan Syarikat anda sekarang?

Anda tidak sanggup mengeluarkan duit poket sendiri untuk membiayai kos-kos rawatan yang menggila dihospital-hospital swasta.

Anda mahu, orang lain yang akan bayarkan kos rawatan anda jika ditakdirkan anda dimasukkan ke hospital?



Jika Ya, anda boleh teruskan pembacaan di laman ini..

Di laman ini saya akan dedahkan dahulu, maklumat-maklumat asas Kad Perubatan Takaful untuk memudahkan anda membuat keputusan memilikinya atau pun tidak.


Apakah Faedah-Faedah Utama Sekiranya Saya Memiliki Kad Perubatan Takaful Ini?




i)                    Jika anda sakit dan warded, 100% kos rawatan ditanggung takaful. Kad baru Takaful ini tiada lagi ko-takaful yang memerlukan anda membayar 10% dari kos rawatan hospital. Anda hanya perlu tunjukkan kad perubatan ini di kaunter/receiptionist Hospital Panel Takaful sahaja.. Selebihnya kakitangan hospital tersebut akan uruskan kemasukan anda ke hospital tersebut. Dapatkan Guarantee Letter (GL) akan diuruskan oleh kakitangan hospital. 

ii)               100% kos pre-warded juga akan ditanggung takaful. Maksudnya jika anda dikehendaki melakukan rutin pemeriksaan doktor sebelum anda benar-benar warded untuk rawatan atau pembedahan, kos untuk rawatan dan pemeriksaan awal sebelum warded ini pun akan ditanggung sepenuhnya oleh Takaful. 

iiii)                100% kos post-warded juga akan ditanggung takaful. Masa yang dibenarkan adalah 3 bulan selepas anda warded. Maksudnya selepas anda warded (keluar hospital) dan perlukan rawatan dan pemeriksaan susulan selepas warded, semua kos akan ditanggung oleh Syarikat Takaful. 

iv)                  Anda juga boleh ke hospital swasta yang lain (tak semestinya panel Takaful), tetapi kos rawatan anda kena bayar sendiri dahulu, ambil resit dan buat claim kepada Syarikat Takaful kemudiannya. 

v)                Jika anda warded di mana-mana hospital kerajaan (dah tentu bayarannya jauh lebih rendah dari hospital swasta), maka pihak Takaful akan pulangkan balik penjimatan yang sepatutnya ditanggung Syarikat Takaful dengan membayar balik kepada anda di dalam bentuk Elaun Harian Hospital dari RM50.00 ke RM250 sehari (bergantung kepada pelan kad perubatan yang anda ambil). 

vi)              Jika anda sihat memanjang dan tak pernah sakit atau tak pernah buat apa-apa claim, anda akan dapat balik sebahagian daripada sumbangan bulanan anda selama polisi ini berjalan.



Itu adalah sebahagian sahaja faedah yang bakal anda perolehi sekiranya anda memiliki Kad Perubatan ini..Amaun sebenar yang ditanggung takaful adalah bergantung kepada :_ 

i)                    Umur penyertaan anda sewaktu memohon kad ini, lagi muda memohon lagi rendah bayaran bulanannya. 

ii)                  Bayaran bulanan (akan bergantung kepada pelan kad perubatan yang dipilih). Lagi tinggi bayaran bulanan anda atau lagi tinggi pelan perubatan yang anda ambil ,lagi tinggi perlindungan RM yang ditanggung Takaful . 

iii)                Jantina – ada sedikit perbezaan perlindungan antara lelaki dan perempuan 

iv)                Jenis pekerjaan anda sama ada jenis pekerjaan berbahaya atau biasa-biasa sajer. Kerja sebagai polis/tentera dengan kerani pejabat akan berbeza perlindungannya..


Apakah Pilihan Pelan Kad Perubatan Yang Ditawarkan Takaful Kepada Anda?


»   Bahagian ini agak penting untuk anda ketahui supaya anda boleh memohon kad berdasarkan kemampuan dan keperluan anda.. Kalau ikutkan keperluan, semua orang nak kan bilik/katil VIP di hospital swasta, tetapi kena tengok juga budget kita…
»   Ini ringkasan pelan-pelan  yang anda boleh pilih mengikut budget anda yang disediakan di dalam kad Perubatan Takaful Ada pelan paling rendah (berkongsi bilik) sehingga ke Pelan VIP yang membolehkan anda mendapat sebilik seorang tanpa perlu berkongsi bilik dengan lain-lain pesakit.
     Pelan 1             
Katil RM100 sehari.. Ni biasanya pesakit akan berkongsi 5 atau 6 katil dalam satu bilik
     Pelan 2
Katil RM200 sehari untuk 4 atau 5 katil sebilik
     Pelan 3
Katil RM300 sehari untuku 3 atau 4 katil sebilik
     Pelan 4
Katil RM400 sehari. Biasanya untuk 2 katil sebilik
    Pelan 5
Katil RM500 sehari. Ini bilik VIP, satu katil satu bilik..


»   Saya rasa anda dah boleh agak dah, kadar bayaran bulanan yang perlu anda komit setiap pelan di atas. Nak yang murah, Pelan 1 atau nak yang advance, ambil pelan 5…


Jika berminat ingin tahu lebih lanjut untuk diri anda atau ahli keluarga anda yang lain secara tepatnya, sila scroll down dan isikan borang maklumat anda yang ada di bahagian bawah laman ini..



Wassap aje ke 019-344 2370



Atau….. Anda teruskan sahaja pembacaan di laman ini, kerana ada info-info penting yang patut anda tahu berkenaan Kad Perubatan ini…







En Lazim, Kalau Saya Ingin Memohon Kad Perubatan Ini, Berapa Sumbangan Bulanan Sebulan?





Ramai yang bertanya soalan ini kepada saya sebenarnya (sama ada menerusi email atau SMS). Sebagaimana yang saya nyatakan pada bahagian atas laman ini, ianya bergantung kepada :-

1) Umur sewaktu memohon kad ini.
2) Pekerjaan
3) Merokok atau tidak ?
4) Pilihan pelan kad perubatan yang anda ingin miliki dan juga
5) Jantina.

»     Kalau anda hendak tahu secara tepat berapa sumbangan sebulan dan berapa pula amaun perlindungan dan simpanan, anda boleh SMS or Wassap :-

1) Nama,
2) Tarikh lahir dan
3) Pekerjaan anda 

ke no 019-344 2370





Bagaimana Memohon Kad Perubatan Takaful Ini ? 


1)   Isikan maklumat diri anda dalam borang yang ada di laman bawah page ini.  Saya akan hubungi anda kemudian untuk mendapatkan gambaran tentang keperluan sebenar untuk diri anda.

2)  Saya akan sediakan kertas cadangan takaful dan akan emailkan kepada anda setelah saya memahami kehendak anda dan juga butiran diri yang diperlukan bagi menyediakan kertas cadangan ini

3)  Selepas itu, saya serahkan kepada anda untuk buat keputusan sama ada ingin mengambil polisi takaful ini atau sebaliknya. Tiada paksaan…Anda tentukan sendiri kerana ianya melibatkan kepentingan dan masa depan anda seisi keluarga.

4)  Jika dah bersedia, baru kita fikirkan untuk tindakan seterusnya (pertemuan bersemuka face to face dan mengisi borang-borang takaful yang diperlukan).



P.S  : Penerangan saya sampai setakat ini. Saya menunggu response anda….

Jika ingin tahu lebih lanjut, sila isikan maklumat diri anda yang saya paparkan di halaman bawah  page ini.  Saya hanya akan berhubung dengan mereka yang benar-benar berminat sahaja.


Wassap Lazim 019-344 2370




Isikan borang di bawah untuk dapatkan konsultasi secara PERCUMA

Name:
Email :
No Phone :
Lokasi Anda :
Mesej Pesanan :

Click here to create your own form.